Duurzaamheid bij Erfurt

Verantwoordelijk handelen ter bescherming van mens en milieu maakt al sinds jaar en dag deel uit van onze bedrijfsfilosofie. Als familiebedrijf zit het in onze aard om aan de toekomst te denken.

Duurzame producten

Onze wandbekledingsproducten zijn ontwikkeld voor langdurig gebruik. We passen hierbij kwalitatief hoogstaande, natuurlijke grondstoffen uit duurzame productie toe. Onze productieprocessen zijn erop ingesteld om behang van een betrouwbare hoge kwaliteit te vervaardigen. We hechten veel waarde aan een doorlopende productiecontrole in de fabriek en maken hiervoor gebruik van een volgens DIN EN ISO 9001-gecertificeerd kwaliteitborgingssysteem.

 

Bij de ontwikkeling van producten gaan we zorgvuldig om met natuurlijke hulpbronnen. We geven dan ook de voorkeur aan het gebruik van gerecycled papier, een efficiënt energieverbruik en een zuinig waterverbruik. Ons behang komt tegemoet aan de wens van onze klanten, namelijk een gezonde, natuurlijke woonomgeving. Verder willen ze dat door het eigen handelen het milieu niet meer dan noodzakelijk wordt belast.

 

altpapier_thumb_gross

Hulpbron gerecycled papier

Onze papiervezels zijn voor 100% afkomstig uit oud papier. Zo worden onze bossen ontzien en blijft een waardevol habitat van planten en dieren behouden.

forst_thumb

Hulpbron hout

Om ons heen bevindt zich een grote bomen- en plantenwereld. Het behoud van onze bossen kan worden gewaarborgd door een duurzaam beheer. Voor de houtvezels in onze producten maken we uitsluitend gebruik van PEFC-gecertificeerd hout uit duurzame en verantwoorde bosbouw.

wupper_wasser_thumb

Hulpbron water

Of het nu gaat om zalm of tal van reigers, in en aan de rivier de Wupper voelen heel veel verschillende levensvormen zich thuis. Ons afvalwater behandelen we als lozer eerst voor met onze eigen zuiveringsinstallatie voordat we deze naar de gemeentelijke waterzuiveringsinstallatie leiden. Via onze eigen bronnen gebruiken we de waterkwaliteit van de Wupper voor de drinkwatervoorziening.

Collage_thumb

Gecertificeerd

Ons behang is absoluut onschadelijk voor de gezondheid en is in het bezit van tal van certificaten en milieukeurmerken. Klik hier voor meer informatie over de verschillende bekroningen.

 

ella_rollbock_thumb

Voor een beter klimaat

Rauhfaser ELLA is gecertificeerd als duurzaam en gezond om in te leven, verpakt zonder plastic en 100 procent CO2-neutraal - voor een duurzame, bewuste benadering van het milieu.

Meer informatie

 

boutique_thumb

Volledig vrij!

We hechten waarde aan het creëren van ruimten die gezond zijn om in te leven. Ons behang is dan ook volledig vrij van twijfelachtige ingrediënten en bevat geen glasvezels, weekmakers, pvc of oplosmiddelen. Daarnaast geven ze ook geen vluchtige organische stoffen (zogenaamde VOC’s) af.

made_in_german_thumb

Made in Germany

We hechten waarde aan kwalitatief hoogstaande en ecologisch verantwoorde ingrediënten voor ons behang. We werken daarom alleen met materialen ‘Made in Germany’.

rauhfaser_moos_thumb

Milieubeoordeling

Is duurzaam behangen goed voor het milieu? Hoe zit het met andere producten voor de muur? Hoe hoog zijn de CO2-emissies van verschillende producten in vergelijking? We hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp en de waarden in een tabel opgesteld.

Ter vergelijking

sparschwein_thumb

KlimaTec-effect

Dankzij onze KlimaTec-producten is minder energie nodig om ruimten op te warmen. Zo bespaart u energiekosten en worden natuurlijke hulpbronnen ontzien. Het energieverbruik kan met de diverse producten aanzienlijk worden teruggebracht.

Productinformatie

KlimaTec-Energiebesparingscalculator

sevengardens_thumb_large

sevengardens

Duurzame locatie

Duurzaamheid is een proces dat op het heden en de toekomst gericht moet zijn. We verblijven al bijna 200 jaar op dezelfde locatie en gaan verantwoord om met de regionale, natuurlijke hulpbronnen die tot onze beschikking staan. Te midden van een beschermd natuurgebied ligt onze focus op het tot een minimum beperken van afval en reststoffen en het terugdringen van verontreinigende uitstoot en afvalwater.

 

Als familiebedrijf vormt een duurzaam ondernemingsbestuur de basis voor het voortbestaan van het bedrijf. We hebben als bedrijf een zeer hechte band met de regio en ons engagement gaat veel verder dan alleen het productieproces. We vinden het belangrijk om op sociaal, ecologisch en economisch gebied onze verantwoordelijkheid te nemen.

 

Heeft u vragen rondom het thema duurzaamheid bij Erfurt? Maak dan gebruik van ons contactformulier.

 

erfurt-luftaufnahme_thumb_gross

Locatie

Ons bedrijf is midden in Wuppertal Beyenburg in het beschermde natuurgebied gelegen. Door de natuurlijke omgeving wordt voor iedereen onze bedrijfsfilosofie tastbaar. We hechten waarde aan het behoud van onze hulpbronnen. We onderhouden onze soms wel honderden jaren oude gebouwen en gebruiken deze voor vergaderingen en personeelswoningen en letten op het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen.

muellmanagement_thumb

Afvalbeheer

Waar mogelijk proberen we afval te voorkomen. We hebben de plastic afvalzakken uit de vuilnisbakken verwijderd. Oud papier en het overtollige papier en vlies dat tijdens de productie ontstaat, worden weer toegevoegd aan de productiecyclus. De bedrijfsomgeving houden we schoon door een jaarlijkse ‘Wupperschoonmaak’ die bij voorkeur door onze toegewijde stagiairs wordt georganiseerd.

e_golf_thumb

E-missie

Waar mogelijk besparen we energie. Onze bewegingsmelders zorgen ervoor dat verlichting niet onnodig aanstaat. Onze elektrische auto brengt medewerkers op milieuvriendelijke wijze naar klanten en andere afspraken buitenshuis. We hebben ons verder zelf als doel gesteld om elk jaar energie te besparen ten opzichte van het jaar ervoor.

wald2_thumb

Ons bos

Wij hechten belang aan de bescherming en het behoud van onze natuur. Naast de verantwoorde omgang met ons terrein wordt in totaal ca. 175 hectare bos beheerd door de familie Erfurt.

tuev_nord_thumb

Bekroond

De duurzaamheid van ons bedrijf komt tot uiting in tal van certificeringen en lidmaatschappen. We hebben een ISO-certificering, ondersteunen de DNGB (Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen), zijn actief in de FVID en werden uitgeroepen tot merk van de eeuw.

Meer informatie

Keyvisual_Erfurt_wald_3_thumb_gross

Duurzaamheidsverslag

We documenteren de activiteiten en prestaties van ons bedrijf met betrekking tot de duurzame ontwikkeling aan de hand van een uitvoerig en alomvattend duurzaamheidsverslag.
Hier kunt u het duurzaamheidsverslag downloaden.

gesund-_und_umweltfreundlich_renovieren_thumb

Gezonde en milieuvriendelijke renovatie

Verontreinigingen kunnen over een langere periode in de kamerlucht verdampen en allergische reacties veroorzaken. De volgende gids geeft u tips voor de juiste productkeuze. 

Meer informatie

leitfaden_beschaffung_raufaser_tapete_thumb

Leidraad

De leidraad voor groene overheidsopdrachten ‘behang en rauhfaser’ bevat alle essentiële informatie en aanbevelingen voor de aanbestedende diensten om milieu-aspecten in de aanbestedingsdocumenten en contractuele documenten op te nemen.

Meer informatie

Sociale duurzaamheid

Onze klanten en collega’s

Onze klanten staan centraal bij onze activiteiten. Collegiaal samenwerken en tevredenheid van klanten vormen de basis van het ondernemerschap bij ERFURT. Door een langdurige samenwerking met onze klanten op basis van vertrouwen profiteren we gezamenlijk van nieuwe ideeën en ontwikkelingen voor de toekomst.

 

Ons succes komt voort uit onze gemotiveerde en bekwame medewerkers en het vertrouwen in ieders kunnen. We hechten veel waarde aan de cohesie van ons personeel. We stimuleren de teamgeest door gezamenlijke feesten en het creëren van plekken in het bedrijf die fungeren als een oase van wellness. Zo worden onze medewerkers in een aangename sfeer gestimuleerd om interactie met elkaar te hebben.

 

kunde_im_mittelpunkt_thumb

Klanten

We brengen de wensen van duurzaamheid en verantwoorde consumptie van onze klanten in vervulling. We vervaardigen gebruiksvriendelijke producten die lang meegaan. We weten dat de productie van onze producten gevolgen voor het milieu en de maatschappij heeft en nemen deze verantwoording door een milieuvriendelijke productie.

drachenboot_thumb

EGI voor EGO

Met de ERFURT-gezondheidsinitiatieven (EGI in het kort) zorgen we ervoor dat elke medewerker een complete gezondheidszorg krijgt, want het welzijn van onze medewerkers ligt ons na aan het hart! 

menschen_erfurt_thumb_gross

Medewerkers bij ERFURT

Erfurt heeft zeer platte hiërarchische structuren die zorgen voor saamhorigheid en cohesie. We bevorderen de individuele sterke punten en zorgen dat iedereen optimaal in staat wordt gesteld om zijn taken uit te voeren. Bij Erfurt ligt de gemiddelde anciënniteit op 17 jaar. Dit maakt ons duidelijk dat onze medewerkers het hier erg naar hun zin hebben.

bhc_thumb

Sportsponsoring

Verenigingen zijn belangrijke instellingen in onze samenleving. Het voortbestaan ervan ligt ons na aan het hart. We onderhouden nauwe samenwerkingsverbanden met diverse verenigingen binnen en buiten de regio. Hieronder vallen de handbalclub BHC06, verschillende sportverenigingen in Beyenburg en omgeving en het MEGA-Woodstock Event.

gus_kultursponsoring_thumb

Subsidie

Onze regio is mooi en heeft veel te bieden. Om dat zo te houden, ondersteunen wij met hechte samenwerkingsverbanden regionale, culturele verenigingen en organisaties. Ons nieuwste project is de adoptie van de kleine olifant Guss van de Wuppertaalse zoo.