Schadelijke stoffen in huis? Nee, bedankt!

Gezondheid en ecologie worden voor ons steeds belangrijker - waarom zou dat ophouden bij de voordeur? Met name in een woonomgeving moeten milieuvriendelijke en duurzame materialen vanzelfsprekend zijn.

Wohngesundheit_Tapeten_Schadstoffe

Allergieën en dergelijke uitsluiten

Allergieën, ongemak of vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid of irritatie van de slijmvliezen kunnen door gif of schimmel in de woning worden geactiveerd. Hoe meer tijd we thuis doorbrengen, des te belangrijker het wordt rekening te houden met een gezonde woonomgeving bij de bouw en de sanering.

 

Waar komen deze schadelijke stoffen vandaan?

Die schadelijke stoffen die invloed hebben op onze gezondheid zijn divers:
Chemische schadelijke stoffen komen bijvoorbeeld voor in lijmstoffen, verf en bodembedekking. Het handelt zich daarbij om zogenaamde vluchtige organische verbindingen (VOS), weekmakers en andere residentiële giftige stoffen die aan de lucht in de ruimte kunnen worden afgegeven.

We worden overal door wandbekleding omgeven

Ook de wandbekleding die ons in iedere kamer van iedere kant omgeven, kunnen schadelijke stoffen bevatten. Dat de optiek en een gezonde woonomgeving elkaar überhaupt niet in de weg staan, blijkt wel uit een kwaliteitsproduct als Rauhfaser- of Vlies-Rauhfaser-behang van Erfurt. Ze bevatten noch weekmakers die gevaarlijk zijn voor de gezondheid, noch PVC of oplosmiddelen.

De 'Engel' bewijst het

Het behang is overwegend uit gerecycleerde vezels gemaakt en vermengd met houtvezels van bomen uit gecontroleerde bosbouw. De veiligheid is onder andere bewezen door de Duitse ÖKO-TEST en "Der blaue Engel", wat een speciale betekenis heeft als u denkt aan de duurzaamheid van dit robuuste behang.

Wohngesundheit_Tapeten_blauer_Engel

 

Bijkomende informatie

> Rauhfaser